Terug naar overzicht

Terugkomdag deLIEving

Image

In deLIEving komen dikwijls kinderen van wie broer/zus/mama of papa komt te sterven. Kinderen die ‘vaste klant’ waren in deLIEving. Voor hen stopt het ‘LIEvingen’ abrupt. Plots kunnen ze niet meer naar hun vertrouwde plekje in het ziekenhuis komen. We vernamen van deze kinderen dat ze deLIEving missen, dat ze graag nog eens willen terugkomen. Om te spelen, te knutselen, tussen andere lotgenoten te zitten, om wat te kletsen, … gewoon, om er te zijn.

‘Gewoon’ wat ‘LIEvingen’
Maar ook even terugkomen
Terug bij wat hier was
Ons brus, mama of papa even terug dichtbij
Eigenlijk altijd dichtbij
Maar anders
We maakten petten voor de zon
Een kader vol herinneringen met sterren, berichten en spulletjes voor jou
We missen jou, ik denk aan jou
We praten erover met elkaar, we missen allemaal iemand
Hoe doe je dat? Dat missen, maar toch spelen met vrienden?
We dragen missen, en houden van jou altijd mee
Je bent overal, ik eet mijn pizza net zoals jou
Ik schommel op mijn buik, zoals jij deed
Ik maak die ene gekke mop waar jij altijd zo om moest lachen
Ik verweef je in mijn leven
Bij alles wat ik doe, bij elke keuze die ik maak, bewust en onbewust.

–  Team deLIEving


Gepubliceerd op 10 augustus 2023