Neem ons op in uw testament

Maak een verschil voor kinderen met kanker, ook wanneer u er niet meer bent

Steeds meer mensen overwegen om een goed doel op te nemen in hun testament. Denkt u hier ook over na? Met een nalatenschap aan een goed doel zoals vzw Kinderkankerfonds kunt u uw idealen laten voortleven. Zo kunt u bijdragen aan onze projecten, die het leven voor kinderen met kanker en hun gezinnen verlichten. 

Al sinds 1988 is het onze missie om kinderen met kanker en hun gezinnen een betere levenskwaliteit te bieden tijdens én na de behandeling. In ons land krijgen nog elk jaar 350 kinderen kanker. De behandeling duurt lang, is zwaar en gaat gepaard met bijwerkingen. We bieden de extra zorg die nodig is om de behandeling te kunnen volhouden. 

We helpen je graag

Een testament regel je uiteraard niet zomaar. Wij zijn steeds bereikbaar om vragen te beantwoorden of te helpen waar we kunnen. De contactpersoon in verband met schenkingen en legaten is mevr. Vanessa Van Hoeck, ze is bereikbaar via boekhouding@kinderkankerfonds.be of via 09 430 01 12. 

Als u besluit om vzw Kinderkankerfonds op te nemen in uw testament, dan heeft uw notaris de volgende juridische gegevens nodig:
vzw Kinderkankerfonds
B0435.139.822
Sint-Pietersaalststraat 161, 9000 Gent

"Vandaag lukt het al om meer dan 80% van de kinderen te genezen. Ondanks dat de genezingskansen blijven stijgen, is de behandeling nog steeds heel zwaar met bijwerkingen tot gevolg. Om kinderen en ouders te motiveren om vol te houden en de behandeling draaglijker te maken, is veel extra zorg nodig. Dankzij uw giften kunnen wij die extra zorg bieden en hulp geven aan de kinderen en hun gezinnen."

prof. em. dr. Y. Benoit, ere-voorzitter en stichter vzw Kinderkankerfonds
Image

In 2023

  • … zorgde Studio Nona voor 78 activiteiten aan huis.

  • … deed het KOESTER-team 361 huisbezoeken in curatieve of (post)palliatieve setting.

  • … financierden we 19 wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

  • … waren er 1.451 bezoekjes aan deLIEving.

  • … kregen 201 gezinnen het comfortforfait.

  • ... kregen 30 gezinnen het palliatief forfait.

  • ... verbleven 11 gezinnen in Residentie KOESTER in Gent.

  • ... verbleven 16 gezinnen in Residentie KOESTER in Leuven.

Onze missie in woord en beeld

In ons land krijgen jaarlijks 350 kinderen kanker. Dat zijn 350 gezinnen van wie het leven onherroepelijk verandert. De vele behandelingen, de onzekerheid en de angst hebben een grote impact. Al sinds 1988 biedt vzw Kinderkankerfonds hen de nodige extra ondersteuning om de behandelingen te kunnen volhouden. Maar hoe doen we dat dan? Ontdek wat wij doen voor kinderen met kanker in de korte video. 

Vraag de gratis folder aan

Als u graag meer wilt weten over nalaten aan vzw Kinderkankerfonds,
dan sturen we graag een folder op met de post. 

"*" indicates required fields

Address*