Wat wij doen

Residenties

Vzw Kinderkankerfonds biedt verblijven aan voor kinderen met kanker en hun gezinnen die een ambulante behandeling krijgen. Het kind kan dan tussen de behandelingen door niet overnachten in het ziekenhuis, waardoor sommige gezinnen wekenlang moeten pendelen tussen hun woonplaats en het ziekenhuis. De residenties bieden hiervoor een oplossing door verblijven dicht bij het ziekenhuis ter beschikking te stellen.
Neem contact op

Een tijdelijk verblijf tijdens ambulante behandelingen

Doordat steeds meer behandelingen ambulant geworden zijn, is de nood aan dit project de laatste jaren enorm toegenomen. Vroeger verbleven gezinnen in een hotel dicht bij het ziekenhuis, maar dat was verre van een ideale oplossing. In residentie KOESTER kunnen gezinnen in een huiselijke setting verblijven en even tot rust komen. Het is een belangrijke zorg die wegvalt voor ouders, de zorg voor hun kind is immers al heel belastend.

Residenties in Gent en Leuven

Sinds 2020 heeft vzw Kinderkankerfonds 3 appartementen dicht bij het UZ Gent waar gezinnen kunnen verblijven. En ook in Leuven kunnen we sinds eind 2022 3 verblijven aanbieden aan verschillende gezinnen die een behandeling krijgen in het UZ Leuven. 

Image

Wil je de residenties graag steunen?

Doe een gift