Terug naar overzicht

Gentse Feesten in het kinderziekenhuis

Image

Kan je niet naar de Gentse Feesten gaan? Dan komen de Gentse Feesten naar je toe in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis! Een hele namiddag feest voor alle gehospitaliseerde kinderen, kinderen in dagopname en kinderen uit deLIEving.

De medewerkers van alle afdelingen van het kinderziekenhuis, sloegen de handen in elkaar om een geweldige namiddag in elkaar te boksen.

Van jongleren tot een bezoekje van Superman, van trouwfeesten tot knuffelberen, van ijsjes tot frisse drankjes.

Alles was aanwezig. Klein en groot, iedereen genoot van deze namiddag vol spektakel.

In zaal Hooft beet ‘Meneertje Knuffelbeertje’ de spits af met een muzikale bingo. Hij kon iedereen enthousiasmeren: dansen, zingen, springen, Nina in een clown schilderen, Charlot versieren met stiften, … niets was hem te veel. Hij kon zelfs Annelore, Nina en Lieve omtoveren tot K3’tjes!

Bingo!

De winnaar ontving zijn prijs en mocht nadien aan elke deelnemer een beertje uitdelen. Vervolgens liep Meneertje Knuffelbeertje ook rond in de gang, waarbij elk kindje een knuffelbeer van zijn riem mocht plukken. Als laatste schonk hij ook een kar vol knuffelspeelgoed aan het kinderziekenhuis.

Wie zijn kamer niet kon verlaten kreeg ondertussen een privéshow op de kamer van jonglerende Cie Jules. Met kegels en diabolo’s in de lucht betoverde hij de kinderen en leerde hij hen zelf ook kunstjes aan. Ondertussen vloog Superman door de gang en stond hij paraat voor een foto met de kinderen. Zelfs de verpleegkundigen waren fan!

Tijdens de pauze werd de tuin van deLIEving omgetoverd tot een paradijs vol lekkere ijsjes en drankjes, voorzien van entertainment door jonglerende Jules en Superman. Tijdens de pauze kon wie wilde ook voor versiering met glittertattoos of kindergrime kiezen, een kunstige twist!

Na de pauze kwam 4Hoog met een sprookjesachtige toneelvoorstelling over liefde, trouwen en doorzettingsvermogen. De glimlach op de kindergezichten sprak (sprookjes)boekdelen. De overgave van de acteurs was bewonderenswaardig.

Wie dacht dat dit alles was, is verkeerd. Op donderdagnamiddag kwam het oudercomité van vzw Kinderkankerfonds héérlijke wafels bakken. Iedereen kreeg een versgebakken wafel én een sapje naar keuze. De buikjes werden rond gegeten, er werd een lach op de gezichtjes getoverd en luide schaterlachjes klonken door de gangen. Momentjes van vreugde, daar doen we het voor.

– Jill en Luka, studenten pedagogisch medewerkers 5K12D


Gepubliceerd op 1 augustus 2023