Image

Ondertussen enkele jaren geleden, in 2009, werd Cyriel ziek. Cyriel is de jongste zoon van Ive en Ilse. Hij is door zijn ziekte 3 keer een graag geziene gast geweest in het UZ Gent en kijkt zelf nog steeds met een dubbel maar uiteindelijk zeer positief gevoel terug naar die periode door de warmte die hij mocht ervaren van het verplegend personeel. En vooral van Sabine, die een speciaal plekje kreeg in zijn hartje. Vandaag stelt Cyriel het meer dan goed. Een knappe jonge kerel die volop bezig is aan zijn studies TEW.

Ive en Ilse hebben zelf ook nog steeds dat warme gevoel als ze terugdenken aan die periode en doen uit dankbaarheid met plezier graag eens iets terug op de afdeling!

En vandaag helpen wij hen daarbij. Een klein maar flink team bankiers van BNP Paribas Fortis, collega’s van Ive, staat klaar om de ganse afdeling van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent te voorzien van een portie verse spaghetti.

Al weken kijken de kinderen hier enorm naar uit want spaghetti -en zeker de onze- staat nu eenmaal niet vaak op het menu. In de voormiddag werden de kinderen al verrast met een lekkere donut, ook dat smaakte hen enorm. In de late namiddag kwam een laatste verrassing. Crèmerie François zorgde voor een heuse dame blanche, vers vanille-ijs én verse chocoladesaus… mmmmmmmmm!

Het was een plezier zoveel blije gezichtjes te zien bij de kinderen, de ouders en het verplegend personeel. Wij waren allemaal enorm onder de indruk van de positieve ingesteldheid van hen allemaal, echt bewonderenswaardig!

Moe maar voldaan keerden wij ’s avonds huiswaarts met lege potten maar met het warmste gevoel dat je maar kan hebben! Wij komen zeker nog eens terug!

 

Ive, Ines, Michaël en Sven


Gepubliceerd op 30 maart 2023