Terug naar overzicht

De fakkel doorgeven…

Image

In de Raad van Bestuur van 22 maart heeft Dr. Benoit zijn ontslag aangekondigd als voorzitter van vzw Kinderkankerfonds. Precies 35 jaar na de oprichting heeft hij besloten om in het jubileumjaar het voorzitterschap over te dragen aan Dierik Van den Meerssche.

Dr. Benoit is de stichter van de vzw en stond 35 jaar aan het roer van deze vereniging die in die jaren uitgroeide tot de grootste vzw in Vlaanderen die zich specifiek bezig houdt met kinderen met kanker. Van de voorzichtige eerste aankopen voor het verbeteren van het comfort op 3K6 tot de stevige investeringen die vzw Kinderkankerfonds vandaag doet in het belang en voor het comfort van onze kinderen is een lange weg afgelegd. De uren die Dr. Benoit spendeerde aan het opbouwen van het fonds, het verzamelen van middelen en het onderbouwen van projecten zoals KOESTER zijn niet te tellen. Zijn inzet was al die jaren belangeloos en met hart en ziel.

We komen hier zeker nog op terug bij de viering van 35 jaar vzw Kinderkankerfonds, later dit jaar. Dr. Benoit blijft bestuurder in de vzw en werd meteen door de Raad van Bestuur benoemd tot ere-voorzitter.

Achter elke straffe man staat een sterke vrouw en we zijn dan ook heel blij dat de medestichtster van het fonds, Meester Herlinda Galaude, nog altijd met veel enthousiasme aan boord blijft en verder de financiële verantwoordelijkheid van de vereniging op zich blijft nemen.

Dr. Benoit schoof Dierik Van den Meerssche zelf naar voor als mogelijke opvolger in de functie van voorzitter. Dierik is sinds 1995 actief in vzw Kinderkankerfonds. Meteen na het overlijden van zijn dochtertje stapte hij samen met zijn echtgenote in het oudercomité en bleef daar vele jaren actief. Hij werd er ook een bepaald moment co-voorzitter van. In parallel werd hij opgenomen in de Algemene Vergadering om dan later lid te worden van de Raad van Bestuur, secretaris in het Dagelijks Bestuur om uiteindelijk in 2019 de functie van directeur over te nemen van Dr. Benoit. Hij kent vzw Kinderkankerfonds dus goed en zal er over waken dat er in dezelfde sfeer wordt verder gewerkt. Het feit dat een ouder nu voorzitter wordt van vzw Kinderkankerfonds bewijst nogmaals de grote verbondenheid met onze gezinnen. Vele projecten van vzw Kinderkankerfonds vinden immers ook hun oorsprong in ideeën van ouders.

De functie van secretaris wordt overgenomen door Wim De Jaeger, ook reeds vele jaren actief bij vzw Kinderkankerfonds als bestuurder en waarschijnlijk bij de meesten bekend als begeleider van de rondritten op de Familiedag.


De samenstelling van de Raad van Bestuur van de vzw Kinderkankerfonds bestaat voortaan uit:
Dierik Van den Meerssche (Voorzitter), Herlinda Galaude (Penningmeester), Wim De Jaeger (Secretaris), Yves Benoit, Marc Rasschaert, Geneviève Laureys, Sofie Desmet, Dirk Van Puyvelde en Joris Verlooy.


Gepubliceerd op 31 maart 2023