Terug naar overzicht

Verjaardagsfeest 35 jaar vzw Kinderkankerfonds

Image

Oudenaarde

Koppig is hij wel, die Hector.  Hij vond het niet kunnen dat onze verjaardag niet gevierd zou worden met een écht feest met alles erop en eraan. Niks kon hem tegen houden en algauw werd de hele familie Neyt gemobiliseerd om hieraan mee te werken.  

Maar spijt hebben we er toch niet van, het was leuk om al die bekende gezichten te zien toestromen in Salons Mantovani in Oudenaarde, allemaal op hun paasbest en met het vaste voornemen om er een lap op te geven.  Het glaasje bubbels bij het binnenkomen zette meteen de toon, dit was een feest en feesten gingen ze doen.

Na een uitstekend diner (pluim voor Mantovani) was er een korte toespraak van ondergetekende maar de klap op de vuurpijl daarbij was zeker dat de dag voordien het Koninklijk Besluit was ondertekend waarbij onze professor Benoit tot Ridder in de Leopoldsorde werd benoemd. Dat Koninklijk Besluit had ik ook meegebracht en ik was absoluut heel fier om het op dit feest te kunnen aankondigen en aan onze verraste professor te overhandigen.

Ridder in de Leopoldsorde is de hoogste onderscheiding in België en ik denk dat iedereen het er over eens zal zijn dat het hier heel terecht en verdiend is.

Na het diner en het speechen was het hoog tijd voor muziek en dans.  Weer was de familie Neyt van dienst en bracht een aantal muzikale nummers afgewisseld met demonstraties van een toffe dansgroep uit Oudenaarde: Break and Dance met Yantien Van Herpe.  De familie Van Camp rondde het muzikale intermezzo af met een paar nummers die de zaal meteen ook in opperbeste stemming brachten om de beentjes uit te slaan.

Dat gebeurde dan ook uitgebreid op de muziek van DJ Herbie, die alweer familie is van Hector.  Het was leuk om te zien dat zowel de jonge garde als de oudgedienden met veel plezier de dansvloer opzochten.  Het ging door tot in de kleine uurtjes, een verjaardagsfeest waardig.

Bedankt Hector en Sonja en alle kinderen en kleinkinderen Neyt voor de organisatie en het werk op de avond zelf.  Om te eindigen met een cliché: de afwezigen hadden ongelijk.

Dierik Van den Meerssche, voorzitter vzw Kinderkankerfonds


Gepubliceerd op 19 november 2023