Terug naar overzicht

Onze vakantie met Kiekafobee | Noctiluca

Image

Getuigenis over het project Noctiluca

Het avontuur begon gedurende een ziekenhuisverblijf op de intensieve zorgen in het UZ van Jette. De psychologe die ons volgde vertelde ons over het project Noctiluca, en de verblijven aan zee voor de gezinnen die een beetje in ademnood zitten. Thuisgekomen ben ik onmiddellijk beginnen mailen naar Sylvie, die heel vriendelijk was. Ze stuurde ons alle uitleg en de praktische info voor het verblijf (sleutels, poets, betaling).

Ik was erge benieuwd om te zien hoe alles zou geregeld worden … maar het was snel geregeld en we zijn naar zee kunnen gaan!

Bij aankomst in het immokantoor kregen we naast de sleutels ook een heleboel cadeautjes en verrassingen, een ontbijtbon, een rondvaart op een boot…

We waren zo blij dit appartement aan zee te hebben, om van de zeelucht te kunnen genieten. Dat werd aangeraden door de pediater, omdat het zeer goed is voor ons Victoria met haar luchtwegenproblemen. Het was zo ongelofelijk om zoveel aandacht, attenties en vriendelijkheid te kunnen ontvangen.

Ik had er de tranen van in de ogen. Dat er zoveel mensen zijn die gezinnen als de onze willen helpen heeft me diep geraakt. Het gaf me het gevoel dat wij bijzonder waren, en dat wij voor hen alle aandacht verdienden.

Het appartement zelf is ongelofelijk! Zo dicht bij de zee, met een adembenemend zicht. En zo goed uitgerust. Echt ideaal om met het gezin prachtige wandelingen in de natuur te maken. We hebben ook garnaalvissers aan het werk gezien met hun paarden. En we konden er zelfs eentje proeven direct na de vangst. Verser kan niet!

We namen enkel goede herinneringen weer mee naar huis van deze vakantie.

Onze oudste dochter Inês was dol op de omgeving, en dat we zo dicht bij het strand waren. Zij kon urenlang in de duinen een boekje zitten lezen, en toch dicht bij ons want vanaf het balkon kon ik een oogje in het zeil houden.

Victoria hield er ook heel erg van om op het balkon te zitten en de frisse zeelucht te voelen, de zee te zien en tegelijk in de schaduw te zitten (door haar zonneallergie). Van deze plaats was het op de 11de juli ook ideaal om het vuurwerk te bekijken. Het was echt prachtig!

We hebben echt enkel mooie herinneringen aan ons verblijf. Vandaag nog, nu ons gezinnetje rond de tafel zit om deze tekst te schrijven, kunnen we enkel maar fijne momenten aanhalen, uit deze wonderlijke week bij Kiekafobee.

De kleine details, de zeer rustige straat, de gezellige zithoek waar we samen TV keken, of van waar we naar de bootjes in de verte keken, de zonsondergang, de goed uitgeruste keuken waar ik voor ons gezinnetje mocht koken, de goede bedden… en we konden zelfs onze was doen!

We waren gelukkig dat we onze dagelijkse stress en de verblijven in het ziekenhuis eventjes konden vergeten.

Wat een heerlijke vakantie! Echte vakantie! Dank aan de ganse ploeg van Kiekafobee. Jullie doen dat supergoed!

Bedankt om dat te doen voor onze kinderen!

Jullie maken ons hartje warm!!

MERCI

– Victoria, mama Marcia, zus Inês

 

Lees meer over het project Noctiluca 


Gepubliceerd op 9 juni 2023