Terug naar overzicht

Ontmoetingsdag voor (groot)ouders van overleden kinderen

Image

Brussenprogramma

Voor brussen (broers en zussen) van overleden kinderen is er een speciaal programma op de ontmoetingsdag. Lees hier hoe een brus die dag heeft ervaren.

De dag begon met een leuke kennismaking. Het versieren van kaarsen en het ontmoeten van elkaar. Daarna was er een toneelstuk dat ging over een zus die haar grote broer had verloren en niet goed wist hoe ze het kon uiten en of ze het mocht uiten, dus had ze heel veel herinneringen bewaard op zolder waar ze allebei graag waren en vaak speelden samen. Als ze zich verdrietig voelde of alleen, ging ze daar zitten en dan voelde ze zich niet meer alleen. Op voorhand vroegen de mensen die het in elkaar staken of iedereen een tekstje wilde doorsturen. Tijdens het toneelstukje werd mijn tekstje gezegd, dit vond ik dan ook heel mooi en ontroerend. Ik vond het toneel zeer mooi en betekenisvol met de gepaste muziek en een heel mooie betekenis/verhaal die ze mooi hebben overgebracht.

Daarna hebben we lekker gegeten en nog wat gepraat met elkaar. In de namiddag zijn we naar een speelpleintje geweest en hebben we daar ons wat kunnen amuseren. Toen we terug aankwamen mochten we iets leuks kiezen om te knutselen. Ik wist niet echt wat ik kon maken, maar met behulp van Hanne kwam ik tot een mooi eindresultaat. Ik maakte een doosje en schilderde dat roze en blauw met daarin wat hartjes en een bandje met roze pareltjes die Hanne maakte. Dat gebruik ik nu als herinneringsdoosje. Als we daarmee klaar waren, namen we al onze spullen mee naar waar onze ouders waren en dan mochten we naar huis. Ik vond het een leuke dag en heb ook altijd enorm veel er aan.

– Jara


Gepubliceerd op 6 juli 2023