Terug naar overzicht

Moederdag op 5K12D

Image

Zaterdag 11 mei kwamen Greet en Philippe en Daniel en ik samen op de afdeling om een extraatje voor Moederdag te bezorgen.

We dekten de tafel gezellig en er was koffie en thee met gebak. Bedankt voor degene die een taart bakten. Greet en ik gingen eens rond om te horen wie graag even naar de keuken kwam. Sommige verkozen om op de kamer te blijven en die bezorgden wij dan een stukje taart en koffie op de kamer. Af en toe kwamen er toch vooral mama’s naar de keuken. En wij luisterden gewoon. Het viel mij op dat degene die er waren echt hun verhaal wouden vertellen.

Wat mij ook opviel was dat iedereen met zoveel lof over de afdeling sprak. Hoe goed ze opgevangen worden door al het personeel van de afdeling. Ze waren dan ook zeer dankbaar voor de namiddag. Er waren ook nog zakjes met bloemen zaadjes voor iedereen. Het was een geslaagde namiddag.

En taart was er in overvloed. Die hebben we dan in de keuken gezet. Ook voor de verpleging hebben we een paar stukjes in de ijskast van hun eetzaaltje gezet, ze waren er zo gelukkig mee. Zo konden ze ook nog meegenieten van dat kleine stukje taart.

Voor de volgende dag, zondag, waren er dan nog chocolaatjes voorzien voor elke mama. Greet voorzag nog een mooi kaartje met lief tekstje.

We gingen met een goed gevoel naar huis. En zo was er toch ook Moederdag op de afdeling.

 

Leen, Philippe, Greet en Daniel
(Leden van het Oudercomité van vzw Kinderkankerfonds)


Gepubliceerd op 14 mei 2024