Terug naar overzicht

Kiekafobee en vzw Kinderkankerfonds – het verhaal van een mooi huwelijk en een natte zaterdag

Image

In 2008, na het overlijden van Maxim, besloten Hans, Annemie en een flinke groep goeie vrienden een vzw op te richten met een heel speciaal en zeer specifiek doel: aan gezinnen met een kind met kanker, of een andere levensbedreigende ziekte, een weekje vakantie aanbieden in een leuk appartement aan zee.

Het werden twee appartementen, eentje in Koksijde en eentje in Oostduinkerke en meteen was Noctiluca geboren en ontstond er een hechte band tussen Kiekafobee en die twee kustgemeenten.

De organisatie kreeg niet alleen steun van het gemeentebestuur maar ook van tal van lokale handelaars en organisaties die met een gul hart de vakantie van onze gezinnen nog beter wilden maken. Vandaag, 17 jaar later is de band met Koksijde/Oostduinkerke beter dan ooit.De jaarlijkse “knuffelduik” op 10 februari was daar nog maar eens het beste bewijs van…

Met meer dan 700 waren ze deze keer, moedige en minder moedige, al dan niet verkleed in de gekste figuren maar allemaal vastbesloten om een duikje in zee te nemen voor het goeie doel. Na een heel plezierige Zumba opwarming, een kleine douche van de brandweer, onder het toezicht van fijn uitgedoste carnavalprinsen en begeleid door de roffelende fanfare werd er een spurtje ingezet naar de golven. Indrukwekkend.

Nat waren ze allemaal, inclusief Kiekafobee-voorzitter Hans, maar kou schenen ze niet te hebben.

Dat kwam natuurlijk door de Zumba of… door andere opwarmertjes in de grote tent waar een uitgelaten sfeer heerst met veel muziek. Er draaien polonaises in het rond en er is allerlei lekkers voor de hongerige zwemmers en hun fanclubs. Een enorme maar zeer gesmeerde organisatie. Heel wat vrijwilligers met een brede glimlach en natuurlijk de volle steun van de gemeente Koksijde/Oostduinkerke. Dit was in ieder geval een top-editie.

De samenwerking tussen Kiekafobee en vzw Kinderkankerfonds is door de jaren ook alleen maar intenser geworden en komt nu in een nog hogere snelheid. De praktische organisatie van de appartementen (bezetting, onderhoud, reserveringen…) zijn sinds oktober overgenomen door de medewerkers van KKF en nu gaan we nog een stap verder en bevestigen daarmee de blijvende binding met de kustgemeente waar we ons zo thuis voelen. Een van de gebruikte appartementen is nu in februari eigendom geworden van vzw Kinderkankerfonds, de vorige eigenaars hebben daarbij een groot gebaar gemaakt naar de organisaties die zij al jaren in het hart dragen. Nu zitten we gebeiteld in deze mooie gemeente aan zee.

Droge voorzitter Dierik en natte voorzitter Hans

Gepubliceerd op 16 februari 2024