Terug naar overzicht

Carnaval op 5K12D

Image

Als we op de afdeling iets vieren, dan doen we het goed. Er werd een hele week uitgetrokken voor het beste verkleedfeest van het jaar: Carnaval. Iedere dag was er een ander thema. Van gele maandag tot rode vrijdag met tussenin op donderdag een groot verkleedfeest.

Donderdag werd een gek feest voorzien op de afdeling. Vroeg in de ochtend gingen we in iedere kamer langs zodat iedereen verkleed de dag kon doorgaan. Sommigen kozen voor iets heel subtiels anderen gingen er helemaal voor en waren van top tot teen verkleed.

De ouderkeuken werd omgetoverd tot een gezellige, muzikale hoek waar Leen samen met de patiënten muziek maakte. Patiënten konden zowel in de voor- als namiddag aansluiten om ondergedompeld te worden in een gekke maar soms ook rustgevende muziektherapie. Ook de patiënten die niet tot bij Leen konden komen werden niet vergeten, dan kwam Leen gewoon tot bij hun.

Nadien werd er nog een photoshoot voorzien waar iedereen zijn gekke zelf kon vastleggen. Velen kwamen langs, van Marshall tot een draak of een unicorn. Letterlijk een dag om dus nooit te vergeten.

Tot slot werd heel deze gekke dag afgesloten met iets lekkers. Oma wafel kwam langs en deelde samen met haar helpers haar overheerlijke wafels uit aan iedereen op de afdeling. Iedereen at zijn buik lekker vol en kon moe maar voldaan de nacht ingaan.

Kjenta, pedagogisch medewerker 5K12D

Gepubliceerd op 15 februari 2024