Terug naar overzicht

Halloween op 5K12D

Image

26 oktober 2023: Niet zomaar een dag zoals elke andere, maar een griezelige, enge, akelige dag: We vierden Halloween!

Onze heksen van het Oudercomité stonden reeds vroeg in de ochtend paraat om onze gezinnen van lekkere soep te voorzien. Mét oogballen! Of gehaktballetjes voor degenen die dit wensten. Een klein griezelcadeautje mocht zeker niet ontbreken, als de kinderen durfden grabbelen in de heksenketel natuurlijk!

Na de middag kon je in de keuken plots een zeer enthousiaste pompoen horen zingen:

“Halloween is mijn favoriete feest.
Dan ben ik verkleed in een griezelbeest.
Met Halloween ben je welkom in de hel.
Je krijgt de kriebels, je bibbert uit je vel.”

Bie, de blije pompoen, en Boe, de bange pompoen, voorzagen de kinderen van een grappig griezelverhaal. Bie gooide slangen, verloor haar vingers, bracht haar huisdier Laika (een zwarte spin!) mee,… en dat allemaal om Boe te doen schrikken. Want het was Halloween! Gelukkig waren onze kinderen veel stoerder en konden ze wel tegen al dat akeligs. Er werd gelachen en de kinderen hielpen Boe een plannetje te bedenken zodat zij Bie ook eens kon doen schrikken.

Nadien werden de kinderen uitgenodigd door de pompoenen om samen Halloweenspelletjes te spelen in het onthaal. Er stond onder andere een voeldoos, die voor de nodige spanning zorgde. “Wat was dat allemaal?!”

Om Halloween helemaal mysterieus te maken waren onze goochelaars ook van de partij! Ivo en Gunther kwamen de kinderen blij maken met zeer gekke trucs en de mooiste ballonnen werden geplooid!

Ook Jodie, de schoonheidsspecialiste, en Marieke, de voorleesmoeke, kwamen even langs. Zij wilden niets missen van deze griezelige dag.

Naar onze mening: een topdagje. Dankjewel vzw Kinderkankerfonds om alles mogelijk te maken!

– Eveline en Charlot, Pedagogisch Medewerkers 5K12D


Gepubliceerd op 14 november 2023