Terug naar overzicht

Een geslaagde Familiedag

Image

Familiedag 2023

Zaterdag 9 september. De zomervakantie is alweer voorbij, en het lijkt erop dat september mooier wordt dan juli en augustus. Net geknipt voor een stralende Familiedag. Reeds vroeg in de ochtend is het oudercomité van vzw Kinderkankerfonds in de weer om alles in gereedheid te brengen. De Familiedag belooft een stralende editie te worden.

Door het warme weer en het nodige fileleed kwamen de families maar mondjesmaat toe, wat de Alfredo’s en de professionele verwelkomer toeliet om de mensen extra warm welkom te heten. Iedereen werd instant happy bij het betreden van de rode loper en het poseren voor de camera. Wist je trouwens dat je de foto’s van de familiedag kunt terugvinden op onze website?

Prof. dr. De Moerloose trok het officiële gedeelte op gang door te wijzen op de evolutie die de kankerbehandeling doormaakte in de loop der jaren. Prof. dr. De Moerloose wist ons op een heel toegankelijke manier wegwijs te maken in de moeilijke medische terminologie. Toch wel hoopgevend om te merken dat de genezingskansen sterk verhoogd zijn. Dit is onder meer te danken aan het wetenschappelijk onderzoek aan het UZ Gent, mede mogelijk gemaakt door financiering van vzw Kinderkankerfonds. Na dit hoopvol nieuws mocht Dierik Van den Meerssche (voorzitter van vzw Kinderkankerfonds) de Familiedag officieel openen en iedereen uitnodigen op de receptie. Toegegeven… met dit warme weer keken we er met zijn allen naar uit.

Ondertussen waren de kinderen al volop aan het genieten van de animatie. Zowel jong als oud was opgetogen om dankzij de oldtimer tractorenclub “De Lozen Boer” (Lochristi) zelf te mogen rijden met een tractor. Glunderende gezichten!!! En met het fantastische werk van de ballonplooiers en de schminkers straalden de gezichten nog meer. Ook de volksspelen weten elk jaar opnieuw aan te spreken. Een schot in de roos is ook duidelijk de initiatie boogschieten die elk jaar op veel belangstelling kan rekenen. Daarnaast ontdekten de kleinsten de paardjesmolen en de springkastelen.

Eén van de nieuwigheden dit jaar was de aandacht voor de sterrenkindjes en hun ouders.Enkele leden van het oudercomité wisten op een heel serene wijze de sterrenkindjes mee te betrekken in de Familiedag. Er was een apart hoekje gemaakt waar plaats was voor een gesprek, en waar de ouders de naam van hun kindje op een sterretje konden schrijven en in een prachtige herdenkingsboom hangen. Na de familiedag kon het sterretje dan meegenomen worden.

Ondertussen kon er gesmuld worden van de heerlijke BBQ dankzij het team van traiteur Brabo. De leden van Kiwanis Gent Artevelde hadden de handen vol om de dorstigen te laven…, “zich in het zweet werken” was hier letterlijk van toepassing.

Dan was het al vlug tijd voor de jongsten om de show van Ivo en zijn team te gaan bekijken.Maar in deze editie van de Familiedag was er in de namiddag niet enkel voor de jongsten iets voorzien. Elk jaar is het zoeken wat we kunnen organiseren voor de tieners of – in de terminologie van vzw Kinderkankerfonds – de Ado’s. Dit is een groep die we als oudercomité zeker niet mogen vergeten. Met de introductie van de workshop “mocktails maken” lijkt het dat we een “gat in de markt” gevonden hebben. Er waren heel wat inschrijvingen en de reacties waren eensluidend positief. Nog voor de Ado’s waren er de eenwielers. Tot de volgende Familiedag hebben de eenwielers een onderkomen gevonden in deLIEving.

Na de show en het proeven van de mocktails was het al vlug tijd om de rondrit op te starten.Dit keer een rondrit met 16 zoals in de uitnodiging stond te lezen. Alleen… de “16” stond eigenlijk voor 4×4 voertuigen. Het blijft een indrukwekkend gebeuren om mee te maken, maar vooral een heuse karwei om alles in goede banen (letterlijk dan) te leiden. Na de rondrit kregen de kinderen een heerlijke cup cake gemaakt door Anne-Mie Van Exter. Zoals elk jaar waren de cup cakes versierd in het thema van de rondrit. Deze cup cakes werden overigens ook bezorgd aan de kinderen op de afdeling.

Konden de kinderen overdag reuze zeepbellen blazen, dan was er op het einde van de familiedag nog een tombola gekoppeld aan het zeepbellen blazen. Alle kinderen kregen een zeepbellenblazer met aan de onderkant een nummer. Dit jaar konden we tickets verloten voor Plopsaland. De tickets konden wel enkel gebruikt worden op 17 september. De hoofdprijs was echter een toegangsticket voor de ganse familie naar een pretpark naar keuze. Een reactie van de winnaars vind je in een apart kaderstukje.

En dan was het opruimen geblazen voor het team van het oudercomité. Moe maar tevreden de dag nog eens overlopen, nagenieten en al verbeterpuntjes meenemen naar de volgende editie.Noteer alvast 14 september 2024 in je agenda. Van een aantal families mochten we al leuke commentaren horen. Wil je ook een reactie sturen dan kan dat op oudercomite@kinderkankerfonds.be, en laat ook zeker niet na om te laten weten wat we volgend jaar eventueel beter kunnen doen.

 

De prijswinnaars zeepbellenwedstrijd: Familie Van Royen

Op zaterdag 9 september trokken we met de familie richting Mariagaard voor de Familiedag van het KKF. Deze dag met veel randactiviteiten voor de kinderen is zeker voor herhaling vatbaar. De dag startte goed met de kleine spelletjes en de ballonplooiers terwijl wij konden genieten van een aperitiefje. Na het eten kwam het moment om een terreinwagen uit te kiezen en de kinderen kozen de enige hummer die in het rijtje stond. Het ‘off road‘ rijden zorgde voor anderhalf uur durend plezier waar ze niet over konden zwijgen. Als kers op de taart was er een nog een tombola waar we al superblij hadden geweest als we een dagje naar Plopsaland hadden mogen gaan. Echter bleken we geluk te hebben en wonnen we 4 tickets voor de Efteling. We komen volgend jaar zeker terug!

 

Het oudercomité van vzw Kinderkankerfonds

Gepubliceerd op 14 november 2023