Terug naar overzicht

1 november 2022 : DE NEGENDE….

Image

Neen, niet die van Beethoven, maar wel de negende Classics van vzw Kinderkankerfonds

Als corona in het najaar geen stokken in de wielen komt steken, dan geven we er op 1 november 2022 weer een lap op. Netjes drie jaar na de vorige, zoals de traditie het wil, organiseert vzw Kinderkankerfonds voor de negende keer de vzw Kinderkankerfonds Classics.

Wie het al meegemaakt heeft of deelgenomen heeft, hoef ik niet meer te vertellen wat dat inhoudt. Voor wie er nog nooit bij was, zet ik het toch nog eens op een rijtje….

Het oorspronkelijk idee komt van Carine, een verpleegster op 3K6 en was heel eenvoudig: een muzikale avond met op het podium alleen ex-patiënten, hun familie en vrienden en verplegend personeel, aangeboden aan alle patiënten en hun familie, onze trouwe actiegroepen en schenkers, de  sympathisanten, het personeel van de kinderkankerafdeling.

De eerste keer werd “3K6 goes Classic” georganiseerd in 1998,  in de Aula van de Gentse universiteit met overdonderend succes, een echte overrompeling,  veel te veel volk in een veel te klein auditorium.  Maar we snapten het wel… er was interesse.

We zijn nu 24  jaar later en toe aan de negende Classics.  In die afgelopen  jaren hebben we veel bijgeleerd en ons kkf-basisteam laten omringen door professionele mensen. Wim Dolfijn, papa, blijft de draaischijf voor alles wat techniek aangaat, het Oudercomité, allemaal mama’s en papa’s, draaien mee in de logistiek, catering, technische ploeg, bewaking.. ze staan overal en voor alles klaar, ons vzw Kinderkankerfonds secretariaat doet de boekingen, Dierik, papa, coördineert het hele gebeuren.

Om ons talrijke publiek goed te kunnen ontvangen, gaan de Classics vanaf de tweede keer door in een van de grote theaters van Gent en in november zal dat weer de Capitole zijn,  een prachtig art-deco theater met 1.600 rood  fluwelen zetels voor onze gasten  en een formidabele, sympathieke,  technische ploeg en uitrusting waarmee we Wim altijd gelukkig maken.

Het niveau van deze avonden is doorheen de jaren enorm omhoog geschoten, mede door het feit dat er ondertussen een flink aantal ex-patiënten (semi-)professioneel met muziek bezig zijn. Maar dat betekent niet dat de deuren niet openstaan voor iedereen!  Dat is net het principe:  elke deelnemer heeft zijn eigen reden om op de planken te staan en brengt  zijn eigen statement. Het is een feest van hoop en vreugde, een grote dank-u-wel naar onze sponsors, sympathisanten en medische ploegen.

Het is geen wedstrijd, niemand is de beste of de mooiste.   Persoonlijk  herinner ik mij nog levendig een negenjarige trompettist, die met één jaar muziekschool (en één hand in zijn broekzak), zijn nummertje bracht, niet meteen een symfonisch hoogstandje, maar de zaal ging wel helemaal plat voor de kleine charmeur, of een twaalfjarige die met een opera-aria de zaal muisstil kreeg.

Jubileum ! We werken al 25 jaar samen met “d’eaux serieuses” een muziekensemble dat een flinke inbreng heeft in ons programma en altijd voor allerlei combinaties en samenwerkingen  te vinden is.  De familie Barbion en hun Wetterse vrienden blijven vzw Kinderkankerfonds steunen.

Dus…heb jij op een of andere manier een binding met kinderkanker,  wil jij graag zingen, dansen, musiceren, alle genres, alleen of met een groep en een formidabele dag en avond meemaken, dan kan je je kandidatuur stellen vanaf 1 mei via classics@kinderkankerfonds.be

Stuur een mailtje met je naam en adres, je binding met kinderkanker, een beschrijving van wat je wil doen en met wie, zeg ons ook wat je nodig hebt (bvb.  pianobegeleiding, samenwerking met het orkest, een olifant, twee brandweerwagens….) en we bekijken of we dat kunnen organiseren.

Let wel:

  • Je optreden mag niet langer duren dan 3 minuten
  • Het aantal grote groepen is om logistieke redenen beperkt.
  • Kies geen technische hoogstandjes, maar liever iets populair dat je goed in de vingers hebt, we hebben een zeer gemengd publiek
  • We moeten afwisseling hebben in het programma, wees origineel, we kunnen natuurlijk geen drie keer “für Elise” op het programma zetten.
  • Je moet op 1 november 2022 de hele dag en avond vrij zijn…maar je vergeet het nooit meer.

Ik kijk alvast uit naar de inschrijvingen vanaf 1 mei, voordien inschrijven heeft géén zin.

Hartelijke groeten

Dierik


Gepubliceerd op 27 mei 2022