Wat wij doen

Adowerking

Jongeren met kanker hebben soms nood aan contact met leeftijdsgenoten met een gelijkaardige levenservaring. Tijdens Adokampen en Adoweekends ontmoeten ze elkaar. Ze kunnen elkaar ongeremd vragen stellen en zorgen delen. En vooral: ze voelen zich begrepen en erkend.
Neem contact op
Als je ernstig ziek bent (geweest), heb je soms het gevoel dat niemand dat begrijpt. Dan is het fijn om je ervaring te kunnen delen met lotgenoten die ongeveer hetzelfde meemaken/meemaakten.

2 x jaar Adoweekend & elke 3 jaar Adokamp

Daarom organiseert vzw Kinderkankerfonds twee keer per jaar een Adoweekend en elke drie jaar een Adokamp voor jongeren tussen 14 en 18 jaar die op de afdeling hemato-oncologie voor kinderen in het UZ Gent, UZ Antwerpen en UZ Brussel werden of worden behandeld

Het programma varieert naargelang de locatie. Er worden spelletjes, workshops, sport- en knutselactiviteiten georganiseerd rond een bepaald thema. Tussendoor wordt er tijd gemaakt voor gesprekken waarin jongeren ervaringen kunnen uitwisselen. Op zaterdagavond is er een fuif waarbij er ruimte is voor optredens van de jongeren zelf!

De jongeren hechten veel waarde aan de Adoweekends en Adokampen.

"We voelen ons er thuis, we sluiten er vriendschappen, we kunnen er ons hart kwijt en krijgen het vol terug!" - David, ex-ado en ex-monitor, over de Adokampen en -weekends tijdens de viering van 20 jaar Kinderkankerfonds (oktober 2008)

Image

Wil jij graag Adokampen steunen?

Doe een gift