Wat wij doen

Studio Nona

Studio Nona wil ernstig zieke kinderen meenemen naar een bijzonder plekje vol muziek en dromen. Met spel en ontspanning aan huis kunnen kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind.
Neem contact op

Het doel van Studio Nona

Ouders zijn vaak alleen thuis met hun zieke kind. Het kan dan een uitdaging zijn om de dag zinvol in te vullen. Het kind verliest op zijn beurt vaak het contact met leeftijdsgenoten. Voor hen wil Studio Nona thuismomenten realiseren die meerwaarde en geluk brengen. Studio Nona biedt een keuzemenu van spel en ontspanning op maat. De activiteiten worden telkens afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van het kind. Het gaat om knutselen, vertellen, dansen, schilderen, kleien, goochelen, muziek maken ... Noem maar op!

Het project staat open voor alle kinderen die behandeld worden op de kinderkankerafdelingen van de Vlaamse kinderkankercentra, mits toestemming van de dokter.

Werking

De begeleidingsteams van de vier Vlaamse kinderkankercentra stellen het project voor aan de gezinnen die in aanmerking komen. Wanneer de ouders wensen in te gaan op het aanbod neemt de projectcoördinator van vzw Kinderkankerfonds contact op met het gezin om te peilen naar de wensen en de mogelijkheden van het kind.

Image

“Ik ben Studio Nona heel dankbaar, zo’n namiddag deed me even alles vergeten. Ik zou het iedereen sterk willen aanraden. Want niet alleen de activiteiten zijn leuk, je kan ook eens praten met de medewerker. Ik hoop dan ook dat dit kan blijven bestaan, dat ook andere kinderen hier kunnen van genieten, net zoveel als ik. En dat het hen ook verder op weg helpt.”

Dilan

Meer informatie

Wil je graag Studio Nona steunen?

Doe een gift