Wat wij doen

Kanjerketting

De Kanjerketting is een bijzondere ketting waarbij iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling, ingreep of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enzovoort. Kinderen met kanker rijgen deze Kanjerkralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal.
Neem contact op

Elke kraal vertelt een verhaal

De Kanjerketting vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen. Het zorgt voor steun en troost tijdens de moeizame behandeling.

De Kanjerketting als lichtpuntje voor kinderen

De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Kinderen met kanker zien steeds meer op tegen de procedures, ingrepen en onderzoeken naarmate de behandeling vordert. De wekelijkse prikken, onderzoeken, puncties en pillen zijn vaak een gevecht en geven aanleiding tot grote en kleine verdrietjes. De Kanjerketting vormt een lichtpuntje tijdens de zware behandeling.
Image

Het doel van de Kankerketting

Kinderen kijken telkens weer uit naar hun kleine, kleurrijke beloning. Daarnaast maken de Kanjerkralen letterlijk zichtbaar wat voor het kind zo ongrijpbaar is. Door de Kanjerketting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. De ouders en pedagogisch medewerkers gebruiken de Kanjerketting als leidraad om uitleg te geven en het kind voor te bereiden op wat hen te wachten staat. Ook vertellen de patiëntjes met de ketting makkelijker hun ziekteverhaal aan hun omgeving zoals grootouders en klasgenootjes.

Na afloop is de Kanjerketting een kleurrijke herinnering aan een ingrijpende periode.

De Kanjerketting is een initiatief en intellectueel eigendom van de Vereniging Kinderkanker Nederland.

Image

Wil je graag de Kanjerketting steunen?

Doe een gift