Wat wij doen

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het Prinses Elisabeth kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen en voor kinderen van een ernstig zieke ouder. Zo kunnen zij tijdens de bezoekuren hun (speel-)hartje ophalen in een fijne en veilige omgeving.
Neem contact op

Opvang en begeleiding voor broers en zussen tijdens ziekenhuisbezoek

Dankzij deLIEving kunnen wij ouders een praktische oplossing bieden voor opvang en begeleiding voor broers en zussen in het gezin tijdens een ziekenhuisbezoek in het Prinses Elisabeth kinderziekenhuis UZ Gent. De bezoekuren voor ouders zijn onbeperkt maar dat is niet zo voor broers en zussen. Deze kinderen bevinden zich in een bijzondere situatie met veel onzekerheid, spanning en stress. Daarom zijn zij welkom in deLIEving van 09.00 tot 19.00 uur.

deLIEving zoals thuis

We vinden het belangrijk dat broers en zussen zich een beetje ‘thuis’ voelen in het ziekenhuis. In deLIEving creëren onze pedagogisch medewerkers een huiselijke en creatieve sfeer en voorzien ze verschillende activiteiten. Ze willen kinderen het gevoel geven echt betrokken te zijn en een plaats te hebben in het hele gebeuren. Kinderen kunnen hier spelen, eten, hun huiswerk maken, slapen, knutselen, … Net zoals thuis! Daarnaast vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren elkaar hier kunnen ‘ontmoeten’ en dat ze merken dat ze niet alleen zijn in hun situatie.
Image

Praktisch

  • Voor wie? Voor kinderen tot 14 jaar van wie de broer, zus, mama of papa in het ziekenhuis in behandeling is voor kanker.
  • Waar? Op het gelijkvloers van het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis (K12 D, 9000 Gent).
  • Wanneer? Alle werkdagen open van 09.00 tot 19.00 uur.
Image

Wil je graag deLIEving steunen?

Doe een gift