Terug naar overzicht

Softies van Linda Dhont

Image

Van kindertekeningen tot de leukste knuffels

Het idee speelde al een hele tijd door mijn hoofd: opnieuw knuffeltjes maken voor de patiëntjes die in het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, K12D, van het UZ Gent (moeten) verblijven. Het duurde even voor ik het concreet kon maken, maar uiteindelijk kan ik jullie mijn nieuwe project voorstellen: “SOFTIES”.

Als kind heb ik veel getekend, was ik met kleuren bezig. Tot op de dag van vandaag blijven kleuren en de oneindige combinatiemogelijkheden mij boeien. De fantasie van kinderen fascineert mij. Geef een kind een blad papier en het ontwerpt zijn eigen wereld, waarin allerlei wezens hun kijk op mens en wereld “vertellen”. In dit project wil ik beide combineren.

Vele kindertekeningen komen bij oma en opa terecht en sieren daar een muur of de frigo, wie kent dat niet. Maar als wij nu eens die kindercreativiteit in beeld konden omzetten, een eigen leven laten leiden? Zo ontstond mijn project.

Bedoeling is dat een kind een tekening maakt van zijn lievelingsdier, -pop, -voorwerp, … Dat is voor mij het vertrekpunt! Met herbruikmaterialen (lapjes, accessoires, …) zet ik die tekening om in een driedimensionaal verhaal, kortom maak er een knuffel van. Echter niet één exemplaar, maar twee identieke.

Het creatieve kind krijgt zijn tekening terug mét de naar dat model gemaakte knuffel. Het tweede exemplaar gaat, samen met een kopie van de tekening, te gepasten tijde naar het kinderziekenhuis. Elke softie krijgt de naam van de ontwerper.

De glinsterende ogen van de creatieveling én van de zieke kinderen, dat is de sensatie waar ik, en hopelijk ook jullie, voor gaan.

– Linda Dhont

 

Dinsdag 20 december kwam Linda trots haar grote zak vol Softies brengen. Deze Softies worden binnenkort uitgedeeld op 5K12D. Linda heeft nog een heleboel tekeningen die ze de komende maanden zal omtoveren tot knuffels, en hopelijk kan ze op deze manier de kinderen nog eens gelukkig maken in de Paasvakantie!

Hier kan je een paar van de Softies terugvinden, tekening én knuffel!

En meer info over het project zelf kan je vinden op haar website.


Gepubliceerd op: 23 december 2022


Gepubliceerd op 23 december 2022