Terug naar overzicht

Schenking Lieve Van Immerseel

Image

Het gebeurt écht niet alle dagen dat we een schenking krijgen die we letterlijk kunnen inkaderen. Het wordt nog uitzonderlijker als we daarbij niet één kader maar een stuk of honderd kaders nodig hebben… Nochtans is dat wat mevrouw Lieve Van Immerseel in 2019 beslist heeft, na haar terugkeer uit Frankrijk. Ze schenkt haar persoonlijke collectie - meer dan 100 werken – integraal aan vzw Kinderkankerfonds.

Lieve heeft haar talent geërfd van haar vader Frans Van Immerseel, die een zeer bekend kunstschilder, glazenier, graficus, houtsnijder, auteur en ontwerper van optochten en praalstoeten was.

Lieve houdt het bij penseel en verf maar heeft ook een rijke, internationale carrière achter de rug met tentoonstellingen in verschillende landen. Haar werk is ondertussen in vele collecties en over de hele wereld terug te vinden.

Ze is nu teruggekeerd naar haar roots in het Scheldeland en met de enthousiaste hulp van de gemeenten Temse en Kruibeke, de praktische steun van de Heemkundige Kring Wissekerke, de scouts van Kruibeke en de onbetaalbare inzet van ons eigen Oudercomité werd er in 2021 een overzichtstentoonstelling opgezet in de kunstgalerij DACCA Loft in Temse.

Ondanks Corona kregen we toen toch een flink aantal mensen over de vloer en vonden heel wat werken een nieuwe thuis. Nu is er opnieuw een unieke kans om een origineel kunstwerk van mevrouw Van Immerseel in handen te krijgen en tegelijkertijd vzw Kinderkankerfonds te steunen.

Noteer dus alvast in je agenda: 22 september – 22 oktober. Iedere zondag van 14 uur tot 19 uur en op zaterdag 7 oktober van 14 uur tot 19 uur

 

Ten voordele van vzw Kinderkankerfonds
Tentoonstelling en verkoop van werken van Lieve Van Immerseel
In Galerij Nanda – Drongenstraat 50, 9160 – Lokeren


Gepubliceerd op 19 september 2023