Het project Superkrachtig Lekker onderneemt heel wat acties en initiatieven voor meer eetbeleving en lekkere, gezonde voeding voor kinderkankerpatiënten. Dat is belangrijk, omdat lekker en gezond eten in een gezellige setting snel verwatert tijdens een ziekenhuisverblijf, ondanks dat de patiënten daar heel veel nood aan hebben.

Bij aankomst in het ziekenhuis krijgen de patiënten een doos met gezonde snacks en een speciaal kookboek van Sandra Bekkari. Die kookboeken zijn herschreven op maat van de dieetbeperkingen van de patiënten.

Vzw Kinderkankerfonds betaalt daarnaast ook het loon van een diëtist op de kinderkankerafdeling van UZ Gent. Zij ziet erop toe dat de patiënten voldoende calorieën binnenkrijgen en dat de kinderen een leuke tijd rond voeding kunnen beleven.

In de pijplijn zit een nieuwe keuken op de kinderkankerafdeling van UZ Gent. Daarvoor zijn de nodige fondsen verzameld, maar is het wachten op groen licht van het Gentse UZ.

Grote dank gaat uit naar sponsors Philips, Delaware, Vinci Facilities, Borgerhoff & Lamberigts, Run for Hope, Lions Club Waregem Ascot en JustBite. Het team van JustBite schenkt 1% van hun jaaromzet aan het Superkrachtig Lekker project!