Studio Nona wil ernstig zieke kinderen meenemen naar een bijzonder plekje vol muziek en vol dromen. Met spel en ontspanning aan huis kunnen kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind. Het project staat open voor alle kinderen en jongeren die behandeld worden op de kinderkankerafdelingen van de Vlaamse kinderkankercentra, mits toestemming van de dokter.

Ons doel

Ouders zijn vaak alleen thuis met hun zieke kind. Het kan dan een uitdaging zijn om de dag zinvol in te vullen. Het kind verliest op zijn beurt vaak het contact met leeftijdsgenoten.

Voor hen wil Studio Nona thuismomenten realiseren die meerwaarde en geluk brengen. Studio Nona biedt een keuzemenu van spel en ontspanning op maat. De activiteiten worden telkens afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van je kind:  knutselen, vertellen, dansen, schilderen, kleien, goochelen, muziek maken... allemaal in de thuisomgeving.

Hoe het werkt

De begeleidingsteams van de vier Vlaamse kinderkankercentra stellen het project voor aan de gezinnen die in aanmerking komen. Wanneer de ouders wensen in te gaan op het aanbod neemt de projectcoördinator van vzw Kinderkankerfonds contact op met het gezin om te peilen naar de wensen en de mogelijkheden van het kind.

 

Meer informatie over dit project?

Bel of mail ons via 09/430.01.13 of 0472/97.49.92 of studionona@kinderkankerfonds.be