Vzw Kinderkankerfonds biedt verblijven aan voor kinderen met kanker en hun gezinnen die een ambulante behandeling krijgen. Dat wil dus zeggen dat het kind tussen de behandelingen door niet kan overnachten in het ziekenhuis en naar huis moet. Het gebeurt vaker dat kinderkankercentra patiënten doorsturen naar een ander ziekenhuis waar ze gespecialiseerd zijn in een bepaalde therapie. Daardoor moeten sommige gezinnen wekenlang pendelen tussen hun woonplaats en het ziekenhuis. Residentie KOESTER biedt een oplossing voor die situaties.

Doordat steeds meer behandelingen ambulant geworden zijn, is de nood aan dit project de laatste jaren enorm toegenomen. Vroeger verbleven de gezinnen in een hotel dichtbij het ziekenhuis, maar dat was verre van een ideale oplossing. In residentie KOESTER kunnen de gezinnen in een huiselijke setting verblijven en even tot rust komen. Het is een belangrijke zorg die wegvalt voor hen, de zorg voor hun kind is immers al heel belastend.

Sinds 2020 heeft vzw Kinderkankerfonds een residentie in Gent, waar het secretariaat van vzw Kinderkankerfonds gevestigd is én 3 appartementen waar gezinnen kunnen verblijven dicht bij het UZ Gent. Eind 2021 is er eveneens een residentie aangekocht in Leuven, vlak bij het UZ. In de loop van 2022 zal ook deze residentie 3 verblijven kunnen aanbieden aan verschillende gezinnen die een behandeling krijgen in het UZ Leuven.

 

 

Kom meer te weten over onze werking

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info

De Kanjerketting beloont

De Kanjerketting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info

KOESTER

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dat mogelijk sinds 1992.

Meer info