Happy Hour brengt muzikanten en muziektherapeuten, vertellers, goochelaars, clowns en andere kunstenaars tot aan het bed van de zieke kinderen en jongeren. Happy Hour wil opvrolijken, afleiden, verzachten, op de achtergrond duwen of zelfs even helpen vergeten… De kracht van zingen, musiceren, fantaseren, spelen, vertellen en luisteren,… Mooie momenten aan patiënten brengen om de balans in evenwicht te houden: opdat de herinneringen aan pijn, misselijkheid, verdriet en frustratie niet zouden doorwegen. Happy Hour wil ook geven wat een gezond kind op woensdagnamiddag beleeft maar het kind of de jongeren met een hemato-oncologische aandoening niet kan aan deelnemen gezien de isolatiemaatregelen. Zo gaan bijvoorbeeld de medewerkers van Project Magic Belgium langs op de kinderkankerafdelingen van het UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Leuven en UZ Brussel om hen goocheltrucs aan te leren of een unieke, geplooide ballon te schenken.

De grote uitdaging: elke patiënt boeien, van baby en peuter of kleuter tot lagere schoolkind en adolescent. Meestal geniet niet enkel het zieke kind maar wordt ook de aanwezige ouder, broer of zus meegenomen in een andere wereld. Eventjes de tablet of de wii opzij en de film op pauze… Het is dus zeker ook een initiatief met een pedagogische waarde. Een fijn moment voor iedereen, zelfs ook voor de verpleegkundige die op de kamer komt.

Meer activiteiten

Wetenschappelijk onderzoek

Eén van de doelen van vzw Kinderkankerfonds is wetenschappelijk kankeronderzoek steunen. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onderzoek cruciaal is en blijft in de strijd tegen kinderkanker.

Meer info

Brussendag

Broers en zussen (brussen) van kinderen met kanker bevinden zich in een bijzondere situatie. Ze leven lange periodes met veel zorgen en onzekerheid. Daarom organiseren we in het UZ Gent elke schoolvakantie een brussendag. 

Meer info

Financiële steun aan patiënten en hun gezin

Gezinnen met een kankerpatiënt staan voor hoge kosten. Wij steunen gezinnen financieel op een gestructureerde manier met een ‘comfortforfait’ of ‘palliatieve comfortforfait’.

Meer info