Terug naar overzicht

Een keuken voor de prinsen en prinsessen

Image

Eindelijk, na 8 jaar lobbyen, herbeginnen, zagen, zalven en slaan is het ons gelukt. Het UZ Gent heeft ingestemd met de verbouwing van een ruimte aan het onthaal en het inrichten van een keuken en ouderruimte op 5K12D. Pas na de toezegging van vzwKinderkankerfonds dat we ook de kosten van de hele verbouwing op ons zouden nemen, kwam er beweging in het hele project.

Op 8 april hebben de werkmannen er letterlijk de hamer ingezet en de oude wanden uitgebroken.

De nieuwe keuken waar onze diëtisten of de mensen van kooktherapie straks hun gang kunnen gaan met onze kinderen en er de heerlijkste hapjes klaarmaken zou er tegen het bouwverlof moeten staan.

UZ heeft het wel een beetje goedgemaakt door de verbouwing toe te vertrouwen aan de architecte Kristien Vermeiren van Facility Management die al een paar decennia in het UZ werkt en het klappen van de zweep in dit grote huis kent. Kristien heeft het project helemaal in het hart gesloten, beleeft het mee en gaat er met veel goesting tegenaan. Met een flinke groep aannemers en allerlei techniekers wordt alles voorbereid voor de levering van de keuken zelf, meubilair en toestellen worden geschonken door DSM uit Deinze.

Eens de keuken er staat verhuizen de werkmannen naar de andere kant van de gang en wordt de huidige ouderruimte ook nog eens onder handen genomen. Helemaal opgefrist, daglicht, nieuwe kasten en gezellige zithoekjes zullen van deze ongezellige ruimte vol rommel een rustgevend hoekje maken voor de families.

Het maakt allemaal deel uit van SuperKrachtig Lekker, een KKF-project dat al een tijdje loopt en er wil voor zorgen dat onze patiënten eten, meer eten, gezond eten en vooral genoeg energie en calorieën binnen krijgen. Het is bekend dat kankerpatiënten ondervoed raken omdat hun smaak verandert door de behandeling en alles vies smaakt of hen misselijk maakt. Als ze mee in de pot kunnen roeren schijnt dat allemaal veel beter te smaken, daar gaan we voor.

Foto’s van de plechtige opening door de aanwezige prinsen en prinsessen komen er nog aan, maar hier is alvast het definitieve ontwerp dat door DSM werd uitgewerkt.

Dierik, Voorzitter vzw Kinderkankerfonds

Gepubliceerd op 11 juni 2024