Image

Op 22 april 2023 was het feest: eindelijk weer een Nadodag! Het weer twijfelde nog even maar wij waren helemaal klaar voor een jungle getinte thema dag. Kosten nog moeite werden gespaard om van deze editie een topfestijn te maken. Het springkasteel werd opgeblazen en professioneel drooggemaakt met trekker, handdoeken, kleren en bladblazer, want het moest in topconditie zijn voor onze Nado’s!

Vanaf 13u30 stroomden de eerste Nado’s  druppelsgewijs binnen, eerst nog wat onwennig maar algauw was er gezellig gebabbel en was het vooral een blij weerzien.

Na een hapje en drankje was het tijd om er echt in te vliegen, de Nado’s werden in twee teams verdeeld die het tegen elkaar moesten opnemen in een spannend spel waarvan het einde nooit echt in zicht kon komen. De Nado’s lieten zich echter niet ontmoedigen door de oneindige lus en gingen druk aan de slag met het zoeken naar eieren in het bos, vissen naar eendjes, kaartenhuisjes bouwen en slaagden er zelfs in om een appel te vangen met een vork (deze laatste heeft het wel niet overleefd).

Uiteindelijk werd de strijd beslecht door een team race door het springkasteel. Het winnende team nam de enige echte Nado wisselbeker mee naar huis. Deze beker werd door het winnende team van vorig jaar bijzonder mooi bijgewerkt, een heuse uitdaging om het te overtreffen voor de kampioenen van dit jaar!

Na al dat geweld was het tijd om even te bekomen met een cocktailtje, er was keuze uit een “Kaleknikker” (aka: die met passievrucht), de “Radiored” met frambozen, of wie echt hulp nodig had kon ook een “Bakstertje” vragen (een kruidige gin tonic). Natuurlijk waren er ook mocktails voor de liefhebbers!

Het zonnetje was er ondertussen helemaal doorgekomen en we konden genieten van een lekkere barbecue. Wie aan de hand van dit verslag dacht dat de Nado’s enkel een vredelievende groep vrienden is, is er wel aan voor de moeite, want het tegendeel werd bewezen in een lasershoot by night. Waarbij meer munitie werd verschoten dan er cocktails werden gedronken gedurende het hele weekend. Creatieve aanvalstechnieken en onzichtbare verdediging zorgen voor een spannend spel als mooie afsluiter voor deze dag. Erna was nog ruimte voor een spelletje of babbel met de mensen die bleven slapen met als mooie achtergrondmuziek de enige echt Nado’s playlist!

De volgende ochtend stonden we allemaal weer fris en fruitig paraat, na een lekker ontbijt met een tasje (of voor sommige 2 tasjes) koffie. We hopen dat jullie er volgend jaar weer bij zijn!

– Het Nado team

Heb je als jongere ook deelgenomen aan onze Ado-activiteiten en wens je een persoonlijke uitnodiging te ontvangen voor de Nado-dag? Stuur jouw contactgegevens naar info@kinderkankerfonds.be !


Gepubliceerd op 2 mei 2023