Image

Na dertig jaar is de Kerststukkenactie van KKF Maldegem ten voordele van vzw Kinderkankerfonds tot een einde gekomen. De actiegroep kwam nog een laatste keer samen om de cheque van de Kerststukkenactie 2022 te overhandigen, 3.519 euro. Ze blikken terug op drie decennia vol mooie herinneringen.

“De Kerststukkenactie begon in 1992 als een initiatief van ‘Broeder Directeur’. Destijds werd een leerling van de Broederschool behandeld voor leukemie in het UZ in Gent. Als steun voor kinderen met kanker richtte Broeder Directeur kort daarna de Kerststukkenactie op.

Later nam Magda Vandermeersch het voortouw van de actie. Ze slaagde erin een zeer enthousiast team om zich heen te verzamelen, dat gedurende al die jaren betrokken bleef.

We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die onze actie door de jaren heen heeft gesteund, en we zijn trots dat we gedurende al die tijd vzw Kinderkankerfonds hebben kunnen ondersteunen met een totaalbedrag van 250.000 euro. Dit bedrag bestaat uit de opbrengsten van onze jaarlijkse Kerststukkenactie en rommelmarkt, aangevuld met sponsoring.”, vertelt Marita Coddens, lid van de actiegroep.

Heel erg bedankt voor al de steun die wij de voorbije jaren mochten ontvangen!