Terug naar overzicht

Kerst- en ouderjaarsavond op 5K12D

Image

Voor het eerst kon ik de overgang van het oude naar het nieuwe jaar vieren op de afdeling…  Ik was benieuwd hoe dit zou verlopen maar, vooral hoe onze gezinnen dit zouden ervaren. Want geef toe; iedereen viert deze overgang het liefst thuis, bij de eigen lichtjes in zijn of haar eigen cocon.

Dankzij de inzet van onze topverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en vrijwilligers werd het een sfeervolle, intieme feestavond. Elke kamer werd feestelijk versierd met een kaarsje en mooi opgedekte tafeltjes. Stipt om 17 uur begonnen we met de aperitief. De gezinnen kregen een aperitiefplankje en een feestelijk glaasje. Dankzij Bart en Mariane (vrijwilligers sinds jaar en dag) werd er vlot getoast op het aanstormende nieuwe jaar. De ogen van onze patiëntjes fonkelden bij het zien van de leuke pakjes die we dankzij vzw Kinderkankerfonds konden schenken. Ook voor de ouders, broertjes, zusjes en andere belangrijke derden werd tevens een attentie voorzien.

Nadat onze eerste hapjeshonger gestild was, verzorgde De Feestarchitect ook dit jaar weer een schitterend menu. Heerlijke hapjes, keuze uit vier verschillende hoofdmaaltijden en als afsluiter een lekkere chocomousse of rijstpapje met een warme kop koffie of thee.

Het werd allemaal hartelijk, warm onthaald. Ik vond het zo fijn te zien hoe zo’n avond voor verbondenheid kan zorgen. Van een opname het beste maken, met het warmste team en de mooiste lichtjes. Aan allen een spetterend, rustig, vertragend en vertrouwensvol nieuwjaar gewenst.

Maud, Pedagogisch Medewerker 5K12D

 


Gepubliceerd op 5 januari 2024