Image

28 april 2023

Het kinderdagverblijf en de mama van Julian zamelden 11.122,80 euro in om speelgoed mee te kopen voor op de kinderkankerafdeling. Lees hier het verhaal van de mama.

Het kinderdagverblijf van onze kindjes, Joepie de Poepie, kwam met de vraag of ze dit jaar een kerstactie mochten opstarten voor de afdeling van Julian. Dit omdat Julian op 22 augustus 2022 de diagnose acute leukemie heeft gekregen en sindsdien niet meer kan spelen bij zijn vriendjes en vriendinnetjes. Op deze manier wilde ze laten zien dat ze nog steeds aan hem denken. Over dit verzoek hoefden we niet lang na te denken want hoe mooi is het als je iets terug kan doen. Na overleg met de afdeling en het kinderkankerfonds was er akkoord om geld in te zamelen voor nieuw speelgoed voor de kinderoncologieafdeling in UZ Gent en is de actie van start gegaan.

We zijn begonnen met het verkopen van heerlijke lunchpakketjes wat compleet is gesponsord door fantastische bedrijven. Deze waren compleet uitverkocht, wel 250 stuks! Er waren lunchpakketjes voor kinderen en volwassenen.

Daarnaast hebben we ook in verschillende winkels leuke chocokits to go verkocht, deze hebben we helemaal zelf gemaakt en Julian heeft super goed geholpen. In totaal zijn er 1.320 stuks verkocht.

De actie werd opgemerkt door de lokale krant en heeft er toen een artikel over geschreven. Na deze aandacht is het wel ontploft en zijn er veel mensen en bedrijven die een donatie hebben gedaan.

Op 26 januari hebben we het mega bedrag van 11.122,80 euro overhandigd aan de afdeling met een fantastische taart. Het was een klein feestje voor iedereen en iedereen mocht er van proeven en genieten!

– Marlyn, mama van Julian