Terug naar overzicht

Hoog bezoek op 5K12D

Image

Maandagavond 4 december mochten alle kinderen hun schoentje klaar zetten, want er kwam hoog bezoek die nacht. De Sint kwam langs. Heel voorzichtig sloop de Sint met zijn roetpieten door de afdeling zodat ieder kind de volgen- de ochtend een rijkelijk gevulde schoen kon terugvinden voor de deur.

Dinsdag 5 december was het dan zo ver. De Sint kwam langs om ieder kind zijn cadeau persoonlijk te overhandigen. Rond 9u30 werden alle kinde- ren verzameld om de Sint te verwelkomen op de afdeling. Terwijl ze in spanning aan het wachten waren, werden Sinterklaasliedjes gezongen. Zo wist de Sint zeker waar hij moest zijn. Al snel kwamen er twee roetpieten uit de lift gestapt die de aantocht van de Sint inluidden, letterlijk. En daar was hij dan, de Sint. Hij nam plaats op zijn troon, nam zijn grote boek erbij en bracht ons het goede nieuws dat er dit jaar geen stoute kindjes waren.

Sommigen waren al wat meer verlegen dan an- deren om tot bij de Sint te komen, maar iedereen fleurde op toen ze zagen wat de Sint voor hen had uitgezocht.

Onder begeleiding van Sinterklaasliedjes bracht de Sint ook een bezoekje aan de kinderen die niet tot bij hem konden komen. Hij ging langs op hun ka- mer met een speciaal voor hen uitgezocht cadeau die de roetpieten met plezier overhandigden.

Wanneer het tijd was om de Sint uit te zwaaien stond er ons al een nieuwe verrassing te wachten. In de namiddag zorgde het oudercomité van vzw Kinderkankerfonds voor overheerlijke wafels en mooie knuffels voor iedereen op de afdeling.

– Kjenta, pedagogisch medewerker 5K12D


Gepubliceerd op 6 december 2023