Vzw Kinderkankerfonds kon zich daar immers helemaal in vinden en nam samen de met de oorspronkelijke vzw dan ook de gemaakte beloftes over. Het project werd door KKF uitgebreid met een luik wetenschappelijk onderzoek waarbij heel nauwkeurig onderzocht werd hoeveel calorieën onze kinderen opnamen bij hun “gewone” maaltijden en hoe we dat positief konden beïnvloeden met alternatieven. Het probleem van ondervoeding bij kankerpatiënten is al langer bekend dus de hoeveelheid calorieën die elke dag ingenomen worden is zeer belangrijk en ondersteunt het herstel.
Het wetenschappelijk luik loopt nog tot in 2025 en als onze Raad van Bestuur akkoord gaat zal het nog verlengd kunnen worden, maar DE keuken is er …. Eindelijk.
De laatste paar jaar moest ik op de Algemene Vergadering telkens weer mijn belofte herhalen, maar kon niet meer zeggen dan: we zijn er mee bezig, er wordt aan gewerkt, misschien volgend jaar…
Maar kijk, deze zomer is het gebeurd. Helemaal áf en meteen ook gekoppeld aan een gezellige woonkamer waar ouders terecht kunnen voor een rustmomentje, een babbel, een koffietje… en waar ruimte is voor allerhande activiteiten.
Dank zij de genereuze steun van DSM keukens die de inrichting van de keuken cadeau deed en de hulp van een paar trouwe sponsors (Rotary Tielt, Delaware, JustBite, Philips, DaVincifacilities, Lions Club Waregem) hadden we genoeg centen om de hele verbouwing te bekostigen en meteen ook van die woonkamer werk te maken en alles in één keer klaar te krijgen, daglicht, nieuwe meubelen, televisie met duizend mogelijkheden…
Werken en verbouwen binnen een kankerafdeling in volle actie is niet evident natuurlijk, er moest heel omzichtig omgesprongen worden met de verbouwing en liefst ook nog met zo weinig mogelijk stof en lawaai. Alle lof daar voor Kristien Vermeiren en haar voorgangster Laura Sioen van het UZ Facility Management die het project persoonlijk heel erg ter hartenamen en ons formidabel geholpen hebben in de uitvoering en opvolging van de werken. Er kan immers alleen met geaccrediteerde leveranciers gewerkt worden die niet alleen met de omstandigheden rekening houden, maar ook de juiste materialen en technieken gebruiken om alles veilig te houden.
Ik mocht samen met Sofie De Schepper van DSM en Kim Milants – mama van Jasmijn en een van de stichters van SKL – het lintje vasthouden bij de officiële opening, maar het knippen kwam natuurlijk toe aan een patiënt: Fleur was apetrots dat zij alle prinsen en prinsessen van de afdeling mocht vertegenwoordigen en alles officieel in gebruik mocht nemen.
En wij, wij zijn minstens even trots als Fleur omdat dat het ons eindelijk gelukt is.
Dierik, Voorzitter vzw Kinderkankerfonds