Verjaardagsbos vzw Kinderkankerfonds – koop hier een boom

Vzw Kinderkankerfonds 35 jaar jong – plan(t) jij mee aan onze toekomst?

“Gezondheid is je grootste schat” was en blijft onze slogan. We hebben in die 35 jaar echter geleerd dat ook onze leefomgeving en milieu een grote rol spelen voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

We willen onze verjaardag dan ook vieren met iets blijvend dat nog vele decennia een waardig gedenkteken zal zijn en tegelijk meewerken aan een vergroening van onze omgeving.

Daarom willen we met jullie en met de medewerking van Natuurpunt 1.000 bomen planten.

Natuurlijk doen we dat niet zo maar in het wilde weg en precies daarom hebben we Natuurpunt aangesproken, een organisatie die ons wegwijs kan maken, gronden ter beschikking heeft en daarenboven na het planten ook het bos verder zal verzorgen. Zoals Natuurpunt dat zegt: Slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd.

Een van die natuurgebieden ligt in de buurt van Aalter en heet: Zouter. Omwille van de centrale ligging en bereikbaarheid hebben we daar onze keuze laten op vallen. Je vindt alle informatie over het uitgekozen gebied op deze link van Natuurpunt.

Hoe gaan we dat praktisch doen?

Heel eenvoudig, elke nieuwe boom heeft 5m² grond nodig, elk “perceeltje” met boom wordt verkocht aan 10 euro. Daarmee financieren we samen met Natuurpunt en Vlaanderen de grond én de nieuwe bomen. Vzw Kinderkankerfonds wil zo (minstens) een halve hectare nieuw bos aanleggen.

Voor wie plant je dan?

Je plant vooral voor de toekomst maar je kan bijvoorbeeld een boom per lid van je gezin kopen of eentje voor elk kleinkind of eentje voor dat kind dat er niet meer is.

Bomen kan je hier kopen. Je kan daar ook laten weten voor wie je bomen plant en of je bij dat planten graag zou aanwezig zijn. In een van de volgende nummers van Raakpunt maken we daar dan zeker een reportage over.

De plantdag zelf wordt bepaald door Natuurpunt, maar vooral door de seizoenen en natuurelementen. Voorlopig is die dag vastgelegd op 3 december. Als je dat wil – en je hebt dat ons laten weten bij het kopen van de bomen – kan je zelf komen helpen en jouw bomen zelf planten. Daar krijg je dan tijdig informatie over. Als je er niet zelf kan bijzijn, doen vrijwilligers van Natuurpunt dat klusje voor jou.

Bij het nieuwe bos komt een plaatje met de vermelding dat het aangeplant is ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van vzw Kinderkankerfonds. Het bos ligt in een wandelgebied dus je kan regelmatig een kijkje gaan nemen en persoonlijk gaan supporteren voor onze bomen. Met de talrijke dreven en wandelpaden is het hier aangenaam vertoeven in om het even welk seizoen. Het gebied ligt tussen knooppunt 80 en 78 van wandelnetwerk Bulskampveld.

De actie gaat nu meteen van start en loopt tot de plantdag. Dus wacht maar toch maar niet te lang.

Plan(t) mee aan onze toekomst!

 

!! Belangrijk: deelname aan deze boomplantactie komt niet in aanmerking voor een fiscaal attest

Schrijf je in