Over berg en dal met Thibaut

Thibaut Van den Heuvel werd gediagnosticeerd met leukemie toen hij 3 maanden oud was. Doordat deze ziekte destijds in Luxemburg niet kon behandeld worden, werd hij naar het Universitair Ziekenhuis in Gent overgebracht en kwam in de afdeling 3K6 van Professor Benoit terecht.  Dankzij de vooruitgang in de medische wetenschap kon hij toen gered worden. 20 jaar later wil hij zijn dankbaarheid tonen door fondsen te werven via zijn boek waarin zijn prachtig project verteld wordt: een fietstocht van 1.345 km in 11 dagen.

Het resultaat is het boek getiteld “Over berg en dal met Thibaut” / “Avec Thibaut dans la montagne et au-delà des vallées”, een boek waarvan de opbrengst bestemd is voor vzw Kinderkankerfonds.

Thibaut wil jonge kankerpatiënten en hun ouders moed geven onder het motto “waar een wil is, is een weg”. Hij vergelijkt de ziekte van de patiënt met een hoge berg die beklommen moet worden. En dat heeft hij gedaan, door de Vogezen en de Alpen te doorkruisen.

“Ik verheug me erop dat ik nu, twintig jaar later, mijn dankbaarheid kan uiten en mijn steentje kan bijdragen door het inzamelen van fondsen voor kankeronderzoek en door jonge kankerpatiënten en hun ouders een hart onder de riem te steken, onder het motto: Waar een wil is, is een weg.”

Een inspirerend bikepacking avontuur van Luxemburg naar Zuid-Frankrijk, via de Alpen, in een boek gegoten ten voordele van onder andere vzw Kinderkankerfonds.

 

Bekijk hieronder een fragment van een interview op RTL.

 

"*" indicates required fields

Koop hier jouw exemplaar

Gegevens

Naam*
Adres*

Betalen

Image

Contact

Meer info op Instagram!
Instagram

Steun vzw Kinderkankerfonds

Jouw steun betekent een wereld van verschil voor een kind met kanker.
Doe een gift