Een Grenspaal voor Katja

De Grenspalenklassieker X-treme“, een gravelrit langs de grenspalen op de Belgisch-Nederlandse grens van 440 km in één etappe.

Hoe mooi zou het niet zijn om Katja te eren door deze rit kronkelend tussen haar geboorteland en haar thuisland dat haar met zoveel warmte heeft omarmd? En dat we starten aan strandpaal 369 in Cadzand in het haar zo geliefde Hoek/Zeeuws Vlaanderen…
Challenge accepted!

We starten in Cadzand bij grenspaal 369 en fietsen 440 kilometer in een (bijna) rechte lijn, onverhard langs gravelwegen, de grens af naar de finish op het Drielandenpunt bij grenspaal 1.

Jullie kunnen mij voor deze uitdaging sponsoren met een vrij bedrag. Dit kan zijn per afgelegde km, per km gravel, per platte band of per zweetdruppel, maakt niet uit. Mensen die willen sponsoren voor meer dan 40 euro krijgen hiervoor een fiscaal attest dat wordt opgestuurd door vzw Kinderkankerfonds. U kan het bedrag van uw keuze storten op het rekeningnummer van vzw Kinderkankerfonds: BE31 2850 3053 8255 (BIC: GEBABEBB) met vermelding “Een grenspaal voor Katja”

Omdat we met de ArTas tribe goede doelen een warm hart toedragen hebben Barbara Tas en ikzelf besloten om onder iedereen die een gift doet (maakt niet uit welk bedrag) achteraf een prachtig schilderij te verloten.

 

Op 14 april zal het 16 jaar geleden zijn dat onze zus Katja de strijd tegen kanker verloor.

Al op jonge leeftijd moest ze het opnemen tegen deze vreselijke ziekte. Toen ze op latere leeftijd herviel vocht zus niet alleen jarenlang als een leeuwin maar bezielde ze vooral haar omgeving met de manier waarop ze in het leven stond en finaal hoe ze afscheid nam van het leven. Dit heeft heeft ons allemaal getekend maar vooral ook enorm veel levensmoed gegeven. Kracht ook om de juiste dingen te proberen doen, en vooral om de dingen juist te proberen doen.

In haar nagedachtenis hebben we met de “Een benefiet voor Katja” Tribe de afgelopen jaren mooie benefiet evenementen georganiseerd om zo fondsen in te zamelen voor vzw Kinderkankerfonds, een organisatie waar niet Katja haar hart aan verloren had.

De 24h van Zolder, de Dodentocht, 6x de Mont Ventoux beklimmen na elkaar, de 24h Merida Dutch cross country, de Omloop der Slagvelden, een Kassei voor Katja,… allemaal herinneringen waar ik vol trots op terugkijk. Maar vooral ook dankbaar voor de vele giften die jullie hierbij schonken aan het Kinderkankerfonds.

We zamelden samen zo de afgelopen 15 jaar meer dan 60.000 euro in! 

Image

Steun vzw Kinderkankerfonds

Jouw steun betekent een wereld van verschil voor een kind met kanker.
Doe een gift