In ons land krijgen jaarlijks 350 kinderen kanker

Voor die kinderen en hun gezinnen is het iedere dag Wereldkinderkankerdag. Ze krijgen iedere dag te maken met onzekerheid, vertwijfeling en angst. Want ondanks dat de genezingskansen gestegen zijn tot 80%, zijn er nog steeds kinderen die niet kunnen genezen. Daarnaast zijn er nog veel kinderen die niet op een aanvaardbare manier genezen. 

Vandaag willen we daarom stilstaan bij die gezinnen die te maken hebben, of te maken hebben gehad, met deze ziekte. Deel onderstaande video met zoveel mogelijk mensen, om te laten zien dat je ze niet vergeten bent en dat je samen met ons blijft vechten tegen kinderkanker. 

 

Wat doet vzw Kinderkankerfonds voor kinderen met kanker en hun gezinnen?

Meer dan 30 jaar geleden werd vzw Kinderkankerfonds opgericht door prof. Dr. Yves Benoit, kinderoncoloog aan UZ Gent. Hij zag dat er, naast de behandeling van de ziekte op zich, nood was aan heel wat bijkomende zaken, zoals een kinderpsycholoog op de afdeling, of de terugbetaling van medicijnen. Onder het toeziend oog van prof. Dr. Yves Benoit waren we in staat om verschillende projecten op te starten die de levenskwaliteit van het kind en zijn gezin verbeterden. KOESTER maakt het mogelijk dat het kind thuis wordt verzorgd in de geborgenheid van het gezin. deLIEving vangt broers en zussen van zieke kinderen op in het ziekenhuis, wanneer de ouders op bezoek zijn bij hun zieke kind. Studio Nona biedt spel- en ontspanningsmomenten aan huis.

We zijn altijd heel attent voor de noden van het kind en zijn gezin en proberen daar telkens op in te spelen. Door de expertise van prof. Dr. Yves Benoit, en de niet-aflatende steun van actievoerders, sponsors en sympathisanten, waren we in staat die projecten op te starten en ze draaiende te houden gedurende al die tijd.

Meer te weten komen over vzw Kinderkankerfonds?

De Kanjerketting beloont

De Kanjerketting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info

KOESTER

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dat mogelijk sinds 1992.

Meer info

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info