Op vakantie gaan met een kind met kanker is niet vanzelfsprekend. Een planning maken gaat vaak niet omdat er veel onzekerheid is. Ook andere vragen zoals hygiëne en kostprijs, zorgen er vaak voor dat een deugddoende vakantie moeilijk te realiseren is. Toch is de behoefte om er even uit te zijn op zijn minst even groot: een rustpunt tijdens de lange en zware behandelingen. Een moment om even op adem te komen is meer dan welkom. 

Noctiluca, een project van VZW Kiekafobee, stelt 2 appartementen ter beschikking voor gezinnen met een kind met kanker. De gezinnen hoeven geen waarborg of eventuele annulatiekosten te betalen. In de ruime 6 persoonsappartementen in Koksijde en Oostduinkerke genieten de kankerpatiëntjes en hun gezin van een deugddoende vakantie.

Bezoek de website van Noctiluca voor meer informatie en reservatie!

Meer activiteiten

Ontmoetingsmoment voor ouders van overleden kinderen

We begeleiden (groot-)ouders van overleden kinderen door hen samen te brengen.

Meer info

Brussendag

Broers en zussen (brussen) van kinderen met kanker bevinden zich in een bijzondere situatie. Ze leven lange periodes met veel zorgen en onzekerheid. Daarom organiseren we in het UZ Gent elke schoolvakantie een brussendag. 

Meer info

Familiedag

Een jaarlijks ontmoetingsmoment voor families die ooit met de kinderkankerafdeling in contact zijn gekomen. Een moment waar ze naar uitkijken en waar iedereen z’n hart ophaalt.

Meer info