Elk jaar organiseert vzw Kinderkankerfonds twee ontmoetingsmomenten voor ouders en grootouders van overleden kinderen. Waarom? Omdat deze momenten een grote steun voor hen betekenen.

In het voorjaar organiseren we ‘s avonds een etentje waarbij (groot-)ouders elkaar kunnen ontmoeten. In het najaar zetten we een hele dag op poten. Dan gaan we dieper in op het thema ‘rouw’ met een spreker en gespreksmomenten. Voor gezinnen een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Voor broers en zussen is er een kinder- en jongerenprogramma met gepast aanbod zoals een knutselmoment.

 

 

Meer activiteiten

Brussendag

Broers en zussen (brussen) van kinderen met kanker bevinden zich in een bijzondere situatie. Ze leven lange periodes met veel zorgen en onzekerheid. Daarom organiseren we in het UZ Gent elke schoolvakantie een brussendag. 

Meer info

De Kanjerketting beloont

De Kanjerketting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info

Steun aan kinderkankercentra

Vzw Kinderkankerfonds steunt de Vlaamse kinderoncologische afdelingen van het UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Brussel en UZ Leuven.

Meer info