Wat houdt een forfait in?

  • Comfortforfait: Het comfortforfait schenken we aan families van een kind dat lijdt aan een ernstige hemato-oncologische aandoening en hiervoor langdurig behandeld wordt in UZ Gent, UZ Leuven, UZ Antwerpen of in UZ Brussel. Het forfait - een maandelijks bedrag dat afhankelijk is van het inkomen van de ouders - heeft als doel de wachttijd op verhoogde kinderbijslag te overbruggen en de financiële lasten te verlichten. Op deze manier kunnen we de patiënt en zijn gezin wat meer comfort aanbieden.
  • Palliatief forfait: Financiële bijdrage voor gezinnen met kinderen die niet meer kunnen genezen. Dit bedrag biedt het gezin de mogelijkheid om samen nog iets extra te doen, waar het anders niet de middelen voor had, en wat deze zware periode draaglijker maakt. Ouders kunnen vrijelijk over dit bedrag beschikken en mogen het naar eigen wens gebruiken. 

 

Meer activiteiten

KKF Classics

De KKF Classics, vroeger 3K6 Goes Classic, is een muzikale voorstelling die uitgevoerd wordt door mensen die op één of andere manier verbonden zijn aan de kinderkankerafdeling van het UZ Gent: patiënten, ex-patiënten, ouders, broers & zussen, dokters...

Meer info

KOESTER

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dat mogelijk sinds 1992.

Meer info

Noctiluca

Op vakantie gaan met een kind met kanker is vaak niet vanzelfsprekend. Noctiluca begrijpt de moeilijke situatie van deze gezinnen. Twee appartementen aan de Belgische kust maken het voor deze gezinnen toch mogelijk om er even tussenuit te gaan.

Meer info