De familiedag is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor alle families die met de kinderkankerafdelingen van het UZ Gent, UZ Brussel en UZ Antwerpen in contact kwamen. Traditiegetrouw vindt dit gezinsuitje plaats op de tweede zaterdag van september in het Instituut Mariagaard in Wetteren.

Wat er telkens op het programma staat?

  • Aperitief gevolgd door een barbecue
  • Namiddagvoorstelling
  • Rondrit voor de kinderen in ongewone vehikels zoals legervoertuigen, brandweerauto's of vrachtwagens

Kinderen kunnen de hele dag ravotten in een springkasteel, rondjes draaien op een carrousel en deelnemen aan allerlei activiteiten. Ouders kunnen elkaar ontmoeten of bijpraten. Ook personeel is aanwezig op deze ontspannende dag.

De praktische organisatie is in handen van het oudercomité.

Meer activiteiten

KKF Classics

De KKF Classics, vroeger 3K6 Goes Classic, is een muzikale voorstelling die uitgevoerd wordt door mensen die op één of andere manier verbonden zijn aan de kinderkankerafdeling van het UZ Gent: patiënten, ex-patiënten, ouders, broers & zussen, dokters...

Meer info

Steun aan kinderkankercentra

Vzw Kinderkankerfonds steunt de Vlaamse kinderoncologische afdelingen van het UZ Gent, UZ Antwerpen, UZ Brussel en UZ Leuven.

Meer info

De Kanjerketting beloont

De Kanjerketting zorgt voor lichtpuntjes tijdens de moeizame behandeling van kinderen met kanker. Iedere kraal staat voor een bepaalde behandeling of ingreep. Het vertelt het dappere verhaal van zieke kinderen.

Meer info