De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Kinderen met kanker zien steeds meer op tegen de procedures, ingrepen en onderzoeken naarmate de behandeling vordert. De wekelijkse prikken, onderzoeken, puncties en pillen zijn vaak een gevecht en geven aanleiding tot grote en kleine verdrietjes. Toch zijn ze een verplicht nummertje en een deel van het verhaal met dieptepunten, maar gelukkig ook mooie momenten. De Kanjerketting is een lichtpunt tijdens de zware behandeling.

Het doel van de Kanjerketting

Kinderen kijken telkens weer uit naar hun kleine, kleurrijke beloning. Daarnaast maken de Kanjerkralen letterlijk zichtbaar wat voor het kind zo ongrijpbaar is. Door de Kanjerketting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. De ouders en pedagogisch medewerkers gebruiken de Kanjerketting als leidraad om uitleg te geven en hun kind voor te bereiden op wat hen te wachten staat. Ook vertellen de patiëntjes met de ketting makkelijker hun ziekteverhaal aan hun grootouders of een klasgenootje.

Na afloop is de Kanjerketting een kleurrijke herinnering aan een ingrijpende periode.

 

Copyright: Vereniging Kinderkanker Nederland, Schouwstede 2B, Nieuwegein, The Netherlands

Meer activiteiten

deLIEving

deLIEving is een gezellige speel- en leefruimte in het kinderziekenhuis UZ Gent voor brussen (broers en zussen) van zieke kinderen. 

 

Meer info

KOESTER

Zieke kinderen in het ziekenhuis willen niets liever dan thuis zijn. KOESTER staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie en maakt dat mogelijk sinds 1992.

Meer info

Financiële steun aan patiënten en hun gezin

Gezinnen met een kankerpatiënt staan voor hoge kosten. Wij steunen gezinnen financieel op een gestructureerde manier met een ‘comfortforfait’ of ‘palliatieve comfortforfait’.

Meer info