Op 15 februari 2020 en op Wereld Kinderkanker Dag, lanceerden een 20-tal Belgische VZW’s, met ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting samen het portaal "childrencancer.be".

Tot dan was er geen centraal portaal beschikbaar dat antwoorden biedt op vragen over kinderkanker.  De nieuwe website verbindt Belgische organisaties in hun strijd tegen kinderkanker. Zo wil het ouders en naasten van een kind met kanker wegwijs maken in de verschillende ondersteunende organisaties en hun activiteiten, zoals juridische, logistieke, financiële steun, wetenschappelijk onderzoek, belangenbehartiging of recreatieve activiteiten voor zieke kinderen...
Childrencancer.be zal worden gecoördineerd door 3 organisaties: vzw Kinderkankerfonds, TUKI en KickCancer.
Alle deelnemende organisaties hebben op voorhand een charter getekend waardoor ze een transparante, eerlijke en betrouwbare werking garanderen, met respect voor de privacy en de relatie tussen dokter en patiënt.
Het platform wil gezinnen, naasten, zorgverleners, professionals, en mogelijke donateurs of vrijwilligers informeren over de werking van deze organisaties. Daarnaast hebben de deelnemende organisaties nu een forum om informatie en de beste praktijken uit te wisselen: zo kunnen ze in de toekomst kinderen met kanker en hun naasten op een meer professionele manier ondersteunen.
Elk gezin getroffen door kinderkanker zal voortaan op één platform informatie kunnen vinden over de meest actieve Belgische organisaties op het gebied van kinderkanker. Via specifieke zoekfilters kan de bezoeker activiteiten en regio’s aanduiden om relevante organisaties terug te vinden die hen de hulp kunnen bieden die ze nodig hebben. Via www.childrencancer.be kan iedereen meer informatie over het platform, het charter en haar leden terugvinden.