Kinderboek over omgaan met kanker

Het boek ‘Sien’ vertelt het verhaal van Sien, een meisje van 12 dat te maken krijgt met kanker. Het doel van het boek is dit thema ook bij kinderen bespreekbaar te maken.
Doorheen het boek volgen we Sien die ontdekt dat de hele wereld toch net even anders wordt als je kanker krijgt. Het boek bevat gedichten van Hanneke Mulder en illustraties van Lobke Mosselman.
Bij Hanneke werd in 2017 een ongeneeslijke kanker vastgesteld. Na een lange en dappere strijd hebben we deze lente jammer genoeg afscheid moeten nemen van Hanneke.
In de zoektocht naar een schrijfster voor het boek botste Lobke op eerlijke gedichten van Hanneke op een online forum. Door Hannekes ervaring met de ziekte kon ze zich dan ook goed inleven. De samenwerking gaf Hanneke energie, ondanks haar ziekte.
Met trots stellen we het resultaat van deze intense samenwerking voor en verkopen we ons boek ten voordele van het onderzoek naar kanker bij kinderen. De opbrengt van het boek gaat dan ook integraal naar vzw Kinderkankerfonds en de ‘Vereniging Kinderkanker Nederland’.

Image

Contact

Meer info via de website!
Website

Steun vzw Kinderkankerfonds

Jouw steun betekent een wereld van verschil voor een kind met kanker.
Doe een gift